Mange har sikkert set, at Cisco i disse dage kører hårdt på med reklame for et nyt samarbejde med AWS om hybrid cloud (fx med et banner i toppen af Cisco.com). Og hvad er så det, mere præcist?

Jo, Cisco har i noget tid haft et samarbejde med Google om hybrid cloud på GCP, der bl.a. er resulteret i Cisco Hybrid Cloud Platform for Google Cloud, der er en nem(mere) måde at lave en Kubernetes-orkestreret container-baseret hybrid cloud on-premises og i GCP. Det var måske et oplagt sted at starte, eftersom Kubernetes er udviklet af Google.

Datacenter, Cisco og AWS

Men kunderne har selvfølgelig efterspurgt noget tilsvarende i AWS, da AWS er klart den mest udbredte cloud provider (i US), og derfor er der nu annonceret en tilsvarende Cisco Hybrid Solution for Kubernetes on AWS, der er en nem(mere) måde at lave en container-baseret hybrid cloud on-premises og i AWS.

Værktøjet til on-prem er i begge tilfælde Cisco Container Platform (CCP), men integrationerne er selvfølgelig lidt forskellige. Det man får ud af det, er dog ca. det samme: Man kan i CCP definere sine Kubernetes-clusters, og så deploy’er CCP i den pågældende public cloud, inkl. infrastruktur som VPC’er, VPN gateways, authentication etc. Det er smart. Og support af løsningen leveres single-point-of-contact af Cisco på tværs af platforme, så man ikke skal forholde sig til både Cisco TAC og “Amazon TAC” og “Google TAC”. Det er rigtig smart.

Og hvem er så konkurrenterne til CCP og ovenstående integrerede løsninger? Primær konkurrent er vel Red Hat OpenShift, der jo snart er IBM-ejet. Men med OpenShift skal man stadig have servere, evt. hypervisor, og (virtuelt) SAN fra en eller flere andre leverandører, og skrue det hele sammen selv, så det er ikke helt så komplet som ovenstående solution-testede, single-TAC løsninger.

Mere i marketing blog og lidt technical blog.

-A

Relaterede artikler

NIS2 er ikke en papirtiger
NIS2

NIS2 er ikke en papirtiger

NIS2-direktivet kræver handling nu. Det omhandler sikring af virksomhedens kerneydelser og er mere komplekst end GDPR. Virksomheder skal håndtere hændelser effektivt og aflægge rapporter indenfor stramme tidsrammer. NIS2 handler om sund fornuft og sikring af driften.

Læs mere
AI og kundeservice. 4 trends i 2024 der vil forandre din hverdag
AI i kundeservice

4 trends der vil forandre din hverdag i 2024

Udforsk den revolutionerende verden af Generativ AI, der transformerer arbejdsmetoder og kundeservice. Opdag potentialet for at løse kritiske udfordringer inden for kundeservice og få indblik i, hvordan AI kan inspirere forbedringer på konkrete områder. Men er potentialet større end truslerne? Scan QR-koden for at se, hvordan et forsikringsselskab automatiserer kundeserviceelementer og giver dig et glimt af fremtidens interaktion med AI.

Læs mere
Der findes ikke flere artikler i arkivet
CTO, Asbjørn Højmark, Datacenter, Wingmen
CTO

Asbjørn Højmark

Har Tech Tanken gjort dig nysgerrig på at vide mere? Så kan du følge med på hjemmesiden her eller du kan kontakte mig, hvis du har spørgsmål til denne tanke.

Mail: ah@wingmen.dk

Kontakt DIN WINGMAN

Kbh.: Tobaksvejen 23B, 2. sal, 2860 Søborg
Aarhus: Lyshøjen 2, 1. sal tv., 8520 Lystrup
Odense: Stenhuggervej 21, 5230 Odense M

Telefon: 70202110
Mail: info@wingmen.dk

CVR: 36440228