Om Broadwell, Skylake og Toffiee

Som mange vil vide, er det generelt (traditionelt) et krav ved ‘varm’ vMotion på VMware (altså med VM’en tændt), at man flytter VM’en til en host med en CPU magen til eller til en host med en nyere CPU. Man kan generelt ikke flytte en VM til en ældre CPU eller — mere teknisk korrekt — til en CPU med færre features. Sådan har det været ca. altid.

Siden … lidt kortere end altid, men stadig meget længe, har man kunnet lave vMotion mellem forskellige generationer af CPU’er, hvis de nyeste er konfigureret med EVC (Enhanced vMotion Capability). EVC får groft sagt en (ny) generation af CPU til at ‘maske’ features, der ikke findes i en anden (ældre) generation af CPU, sådan at en kørende VM på den nye CPU alligevel kan flyttes til den gamle CPU.

Stor var forundringen derfor, da en af vores kunder for nyligt ikke kunne vMotion en kørende VM fra en platform med Broadwell CPU’er (HPE) til en platform med Skylake CPU’er (Cisco). Hvis man lukkede VM’en ned, flyttede den, og startede den igen på Skylake-serverne, kunne man godt flytte den frem og tilbage. Det virkede altså næsten som om, Skylake-platformen med EVC-mode Broadwell havde færre features end Broadwell-platformen… men det giver jo ikke mening!

Og eftersom vMotion naturligvis var testet mange gange tidligere i begge retninger, og problemet først blev opdaget længe efter seneste ændring, var fortvivlelsen næsten lige så stor som forundringen.

Men hvad nu hvis vi introducerer Toffifee i legen i form af Meltdown/Spectre fixes, opgraderet CPU-firmware, og ESXi- og vCenter-versioner, der ikke helt matcher mellem source og destination. Så bliver det en anelse mere langhåret… og legen bliver helt sikkert ødelagt, ligesom i reklamerne.

Det viser sig nemlig, at hvis CPU’en er firmware-opgraderet med Meltdown/Spectre-fixes, og ESXi er opgraderet til at forstå de fixes, og vCenter er opgraderet til at forstå forskellen mellem forskellige clustre med og uden fixes, så får hosten med fixes faktisk flere CPU-features, end hvis det hele ikke er opgraderet, selvom det er en ældre CPU-arkitektur. Eller i praksis: Broadwell-CPU’er med Meltdown/Spectre-fixes og en relativt ny ESXi med Meltdown/Spectre-fixes, har flere CPU-features end Skylake-CPU’er med Meltdown/Spectre-fixes og en lidt ældre ESXi uden Meltdown/Spectre-fixes.

Jeg siger det lige igen: Broadwell-CPU’er kan have flere features end Skylake-CPU’er.

Det er ikke lige det første, man overvejer.

– A

Relaterede artikler

AI og kundeservice. 4 trends i 2024 der vil forandre din hverdag
AI i kundeservice

4 trends der vil forandre din hverdag i 2024

Udforsk den revolutionerende verden af Generativ AI, der transformerer arbejdsmetoder og kundeservice. Opdag potentialet for at løse kritiske udfordringer inden for kundeservice og få indblik i, hvordan AI kan inspirere forbedringer på konkrete områder. Men er potentialet større end truslerne? Scan QR-koden for at se, hvordan et forsikringsselskab automatiserer kundeserviceelementer og giver dig et glimt af fremtidens interaktion med AI.

Læs mere
Der findes ikke flere artikler i arkivet
CTO, Asbjørn Højmark, Datacenter, Wingmen
CTO

Asbjørn Højmark

Har Tech Tanken gjort dig nysgerrig på at vide mere? Så kan du følge med på hjemmesiden her eller du kan kontakte mig, hvis du har spørgsmål til denne tanke.

Mail: ah@wingmen.dk

Kontakt DIN WINGMAN

Kbh.: Tobaksvejen 23B, 2. sal, 2860 Søborg
Aarhus: Lyshøjen 2, 1. sal tv., 8520 Lystrup
Odense: Stenhuggervej 21, 5230 Odense M

Telefon: 70202110
Mail: info@wingmen.dk

CVR: 36440228