![Cloud monitoring for catalyst - catraki](/wp-content/uploads/2023/11/meraki-api-noegle.png)
Meratalyst / Catraki Part II – The next generation
Meraki og Catalyst Nyhed: Vores egen Tech Lead, Thomas Obbekær Thomsen, guider dig i, hvordan du gør din Catalyst-switch Meraki-monitored. Læs guiden her.
Segmentering, direkte adgang til cloud, centraliseret management, zero-touch, SaaS (software-as-a-Service) optimering, IaaS (Infrastructure-as-a-Service), Microsoft Azure, Google Cloud, Amazon AWS, ThousandEyes, cloud-delivered firewalls, automatisering, SDCI (Software-Defined Cloud Interconnect), SASE (Secure Access Service Edge) – Er disse søgeord relevante for dig, så har du højst sandsynligt tænkt over følgende udfordringer?
Hvorfor er Cisco SD-WAN et ”hot” emne i dag? Du har måske allerede læst eller hørt om det. Her vil jeg forklare, hvorfor SD-WAN er noget, alle taler om.
Det er ikke længe siden, at vi var nødt til at sende corporate- og internettrafik til en central lokation såsom HQ. De gjorde man typisk af to hovedårsager: Sikkerhed, da firewalls var centraliserede, og fordi datacenter workloads for det meste var placeret on-premises.
I dag er situationen den modsatte. Datacenter workloads bliver migreret til skyen (Azure, AWS, Google Cloud osv.). Mange virksomheder har i dag f.eks. en Cloud-First-strategi. Mange af de applikationer, der bruges af organisationer i dag, er cloud-baserede (SaaS), såsom Office 365, Microsoft Teams osv.
Disse ændringer i netværkstrafikmønsteret har skabt nogle udfordringer, som de fleste af organisationerne står over for i dag med ét hovedspørgsmål – hvordan tilpasser man sig disse ændringer, sikrer samtidig brugerne den samme oplevelse eller bedre, uden at gå på kompromis med sikkerheden og applikationernes performance?
Det enkle og korte svar er – Cisco SD-WAN. Lad os nu finde ud af, hvad Cisco SD-WAN er, og hvordan det kan hjælpe jeres organisation med at løse disse udfordringer, som I kan stå over for i dag.
Cisco SD-WAN er en controller-baseret teknologi ligesom for eksempel ACI eller SD-Access, som I måske allerede kender til. Det betyder, at al intelligens – for at træffe eksempelvis routing-beslutninger – er placeret i nogle controllere, hvilket reducerer kompleksiteten og øger router performance. Desuden bliver hele løsningen forenklet, da administrationen er centraliseret, så man ikke behøver at konfigurere hver boks én efter én – og man kan implementere konfigurations ændringer til tusindvis af enheder på samme tid.
Derfor kalder jeg SD-WAN for en “Swiss Army Knife”. SD-WAN omfatter så mange forskellige funktioner og teknologier, som kan hjælpe mange organisationer med at løse nogle af de eksisterende udfordringer der findes i dag.
Det næste og sidste spørgsmål i dette blogindlæg er: Hvordan implementerer man SD-WAN?
Implementering af en ny teknologi som denne kan være udfordrende, især fordi det ikke “bare” er en WAN-teknologi. Den forbinder til mange dele af organisationen, såsom datacenter, remote lokationer, cloud osv.
For at få succes med at implementere SD-WAN er det meget vigtigt at forstå, hvilke use cases, der er relevante for netop jeres organisation. Måske ønsker I at give jeres brugere en bedre Microsoft Teams performance. Måske ønsker I at få en bedre og mere fleksibel forbindelse til cloud i Azure eller AWS. Måske ønsker I at introducere segmentering på tværs af alle jeres lokationer, for eksempel for at adskille de enheder, I ikke har kontrol over – såsom IOT -, fra jeres corporate enheder og ikke blot på LAN siden men opretholde denne segmentering henover WAN også.
Der kan være mange forskellige use cases.
Her hos Wingmen kan vi, baseret på vores ekspertise og erfaring, hjælpe jer med at identificere jeres krav og implementere en succesfuld SD-WAN-løsning til jeres virksomhed.
Meraki og Catalyst Nyhed: Vores egen Tech Lead, Thomas Obbekær Thomsen, guider dig i, hvordan du gør din Catalyst-switch Meraki-monitored. Læs guiden her.
Netværksautomatisering kan virke kompleks og teknisk, men den tekniske side er ofte den enkleste del. Den virkelige udfordring ligger i det organisatoriske og planlægningsmæssige arbejde før, under og efter kodning. Her er de første 6 trin til at opnå succes med netværksautomatisering.
Netværksautomatisering kan virke kompleks og teknisk, men den tekniske side er ofte den enkleste del. Den virkelige udfordring ligger i det organisatoriske og planlægningsmæssige arbejde før, under og efter kodning. Her er de første 6 trin til at opnå succes med netværksautomatisering.
Har Tech Tanken gjort dig nysgerrig? Kontakt mig for yderligere spørgsmål.
Mail: lap@wingmen.dk
Kbh.: Tobaksvejen 23B, 2. sal, 2860 Søborg
Aarhus: Lyshøjen 2, 1. sal tv., 8520 Lystrup
Odense: Stenhuggervej 21, 5230 Odense M
Telefon: 70202110
Mail: info@wingmen.dk
CVR: 36440228