Knap er vi begyndt at rulle 100G ud i datacentrene, før der kommer 400G: Cisco har netop annonceret de første Nexus-switche med 400G, og de kommer i to familier, hvoraf én kan køre ACI, mens den anden ikke kan.

ACI-switchene (Nexus 9300-GX) inkluderer en lille spine med 16 x 400G (40/100/400), og det er godt nok meget båndbredde, men det er ikke særlig mange porte, så den vil i praksis være for lille til nogle kunder (ca 8 rack i single-pod, ca 6 rack i multi-pod), men rigelig stor til mange danske. Og så er der en ny leaf med 28 x 100G downlinks og 8 x 400G uplinks.

Non-ACI-switchene (Nexus 3400) er en spændende modulær switch med 8 slot, der hver kan være 16 x 400G, så her får man virkelig meget båndbredde og pænt mange porte, og en 32-ports fixed switch, hvor alle porte kan køre 400G.

Cisco er ikke de første med 400G, men de gør et nummer ud af, at de til gengæld har gjort det Rigtigt(™). Det inkluderer bl.a. at de bruger QSFP-DD hvor nogle af konkurrenterne bruger OSFP, og at de arbejder på BiDi, hvor man med konkurrenterne typisk er nødt til at bruge MPO-kabler på multimode. Derudover er der som vanligt flere features på Ciscos egne ASICs end på konkurrenternes merchant silicon, som fx streaming telemetry, smart buffering etc.

-A

Relaterede artikler

NIS2 er ikke en papirtiger
NIS2

NIS2 er ikke en papirtiger

NIS2-direktivet kræver handling nu. Det omhandler sikring af virksomhedens kerneydelser og er mere komplekst end GDPR. Virksomheder skal håndtere hændelser effektivt og aflægge rapporter indenfor stramme tidsrammer. NIS2 handler om sund fornuft og sikring af driften.

Læs mere
AI og kundeservice. 4 trends i 2024 der vil forandre din hverdag
AI i kundeservice

4 trends der vil forandre din hverdag i 2024

Udforsk den revolutionerende verden af Generativ AI, der transformerer arbejdsmetoder og kundeservice. Opdag potentialet for at løse kritiske udfordringer inden for kundeservice og få indblik i, hvordan AI kan inspirere forbedringer på konkrete områder. Men er potentialet større end truslerne? Scan QR-koden for at se, hvordan et forsikringsselskab automatiserer kundeserviceelementer og giver dig et glimt af fremtidens interaktion med AI.

Læs mere
Der findes ikke flere artikler i arkivet
CTO, Asbjørn Højmark, Datacenter, Wingmen
CTO

ASBJØRN hØJMARK

Har Tech Tanken gjort dig nysgerrig på at vide mere? Så kan du følge med på hjemmesiden her eller du kan kontakte mig, hvis du har spørgsmål til denne tanke.

Mail: ah@wingmen.dk

Kontakt DIN WINGMAN

Kbh.: Tobaksvejen 23B, 2. sal, 2860 Søborg
Aarhus: Lyshøjen 2, 1. sal tv., 8520 Lystrup
Odense: Stenhuggervej 21, 5230 Odense M

Telefon: 70202110
Mail: info@wingmen.dk

CVR: 36440228