CASE

At sikre en vidtforgrenet kæmpe 

For en mediekoncern som Egmont udgør it-sikkerhed en vis udfordring. Derfor har man rykket indsatsen op på allerøverste niveau, tænkt ud af boksen og gjort en særlig indsats for slutbrugerne. 
Udklip

Tæt på brugerne 

Den trinvise tilgang kommer også koncernens mange slutbrugere til gode. 

“Vi er løbende gået fra at have en tillidsbaseret tilgang til at udøve mere kontrol med vores brugere. Det er vi simpelthen nødt til. Men de skal mærke så lidt til ændringerne som muligt, og organisationen skal have mulighed for at absorbere alle ændringer,” fortæller Jonas Frank Johannesen. 

“Derfor vil vi i den kommende periode også gøre meget ud af at træne de enkelte it-afdelinger og brugere. Og vi prøver nye løsninger af på enkelte enheder, før vi lancerer dem bredt. På den måde opbygger vi gradvist viden og kompetencer både lokalt og centralt, og vi kommer tættere på de enkelte it-afdelinger. Faktisk har vi kunnet hjælpe med en række lokale udfordringer, vi ellers aldrig ville have hørt om,” fortæller han.

Fra flow- og streaming tv i Norsk TV2 til 700 blade og magasiner i 30 lande. Fra filmproduktion og gaming til biografdrift og forlagsvirksomhed.

Egmont er en af Nordens absolut største mediekoncerner med en lang række datterselskaber. Læg dertil, at branchen historisk set har været udsat i forhold til rettighedsbrud og piratkopiering, at man arbejder sammen med en lang række løst tilknyttede partnere, og at der nu er noget, der hedder GDPR.

Så har man en udfordring med it-sikkerhed, der er til at tage og føle på. Hos Egmont har man grebet den offensivt an.

“Vi har altid haft it-sikkerhed højt på agendaen. For halvandet år siden vurderede vi dog, at det var tid til at justere vores tilgang. Her besluttede vi, at sikkerhed som en af meget få ting ikke kun skal håndteres ude hos hver enkelt af vores fire divisioner. Det er ganske enkelt så vigtigt og komplekst et område, at den rette kombination af lokalt ejerskab og centralt styrede initiativer er helt afgørende her,” fortæller CIO & Vice President, Jonas Frank Johannesen.

I Egmont er it-sikkerhed nemlig i den grad rykket op øverst på agendaen.

“Jeg var til et stabsmøde for nylig, hvor “it-sikkerhed” blev nævnt 10-15 gange. Hvor klassisk IT før hovedsageligt var et cost game, er det nu i mindst lige så høj grad et sikkerheds-game, også for vores finansfolk. Vores indsats er forankret på øverste ledelsesniveau, og vores bestyrelse er også involveret i flere omgange,” fortæller han.

Trinvis fremgang

Den nye indsats startede fra bunden.

“Vi gik teoretisk til værks og satte nogle grundlæggende rammer for indsatsen baseret på det, der er sket på it-sikkerhedsfronten de seneste år. Herefter formulerede vi en ny it-sikkerhedspolitik og satte en række projekter i søen.”

Det fortæller Flemming Juul, der er Information Security Officer i Egmont. En af de første indsatser blev gjort omkring koncernens centrale netværk, hvor man valgte en utraditionel løsning.

“Fordi de enkelte divisioner har så meget forskelligt udstyr, forskellige programmer og brugere, valgte vi at sætte firewalls med Cisco FirePOWER op mellem vores centrale datacenter og så divisionerne. Vi lagde ganske enkelt et ekstra internt lag sikkerhed ind i forhold til deres netværk,” forklarer han.

Desuden har man installeret Cisco Umbrella, der er en cloud-baseret gateway-sikkerhedsløsning og Cisco AMP, der opfanger de trusler, der glider igennem klassisk antivirus. Det skete i samarbejde med Infrastruktur leverandøren wingmen.

“Vi startede med netværket, for her kunne vi hurtigt gøre en relativt stor forskel. Det er i øvrigt sådan, hele indsatsen er tilrettelagt: Vi går trinvist frem med ting, vi kan forbedre nu og her, så der er absolut ikke noget big bang over udrulningen,” fortæller Flemming Juul.

“Sikkerhed skal som en af meget få ting ikke kun håndteres ude hos hver enkelt af vores fire divisioner. Det er ganske enkelt så vigtigt og komplekst et område, at den rette kombination af lokalt ejerskab og centralt styrede initiativer er helt afgørende her”

Jonas Frank Johannesen

CIO & Vice President

NEXT?

Løsninger

Læs mere om vores sikkerhedsløsninger og hvordan de kan skabe værdi for dig.

Bliv klogere

Få adgang til vores guide omkring, hvordan du sikre din virksomhed mod cyber angreb.

Services

Vi kan hjælpe dig med driften af din it-infrastruktur. Se vores services og læs hvordan. 

CEO

Kåre Christensen

Ønsker du at høre mere om, hvordan vi har hjulpet Egmont eller hvordan vi kan skræddersy en sikkerhedsløsning til din virksomhed så kontakt mig.

Mail: kc@wingmen.dk

Kontakt DIN WINGMAN